Vrh

Prostovoljci

Katalog prostovoljskih opravil

V tem katalogu je zajeta večina prostovoljskih opravil, ki jih bodo za izvedbo Luka Koper 6. Istrski maraton opravljali prostovoljci.

Vaše želje bomo v največji meri skušali upoštevati, v kolikor bodo mesta že zapolnjena, vas bomo po dogovoru razporedili na ostala prosta mesta.

A - SKRB ZA VARNOST IN USMERJANJE TEKAČEV

Skrb za varnost in usmerjanje tekačev na trasah Luka Koper 6. Istrski maraton.

Zahteva se polnoletnost in pozitivna energija.

Skrb za red na prireditvi, skladno z navodili vodstva varovanja, opozarjajo voznike o zaporah, jih preusmerjajo in svojega vodjo obveščajo o nenavadnih dogodkih na in ob progi. Poleg tega tudi spodbujajo tekače na progah.

Lokacija: Koper, Izola, Strunjan, Portorož in Piran

Datum: nedelja, 14. 4. 2019

B - SPREMLJEVALNI PROGRAM

Izvedba spremljevalnega programa, priprava nagrad, razglasitev rezultatov in delitev nagrad, varovanje otrok tekačev, glasbeno-navijaški nastopi ob progah, nadziranje dogajanja na prizoriščih, pospravljanje po prireditvi itd.

Opravila zahtevajo organizacijsko spretnost, dobro fizično pripravljenost in pozitivno energijo

Lokacija: Koper, Izola, Strunjan, Portorož in Piran

Datum: sobota, 13. 4. 2019 in nedelja, 14. 4. 2019

C - OKREPČEVALNICE IN VODNE POSTAJE

Dostava materialov na okrepčevalnice in vodne postaje. Priprava okrepčevalnic in vodnih postaj ob progah. Deljenje pijače tekačem, priprava sadja in energetskih napitkov. Zahteva se spretnost v serviranju okrepčil.

Lokacija: Koper, Izola, Strunjan, Portorož in Piran

Datum: nedelja, 14. 4. 2019

D - PRIPRAVA IN POSPRAVLJANJE PRIZORIŠČA IN TEKAŠKIH PROG

Urejanje startno-ciljnega prostora v Portorožu in Kopru ter pospravljanje po prireditvi. Opravila večinoma zahtevajo fizično pripravo prizorišč (oder, stojnice). Zahtevani sta dobra fizična pripravljenost in polnoletnost, zaželeni sta doslednost in pozitivna energija. Fizična priprava tekaških prog poteka tudi v tednu pred prireditvijo.

Lokacija: Portorož, Koper

Datum: petek, 12. 4. 2019 – ponedeljek, 15. 4. 2019